utorok 11. apríla 2017

Má sa Frankfurt báť, keď je jasné, že Veh skončí?

Chcelo by sa zvolať, že už to nemôže nikoho baviť. Že táto dominancia znamená nudu. Ale Bundesliga cez dvadsaťbodová a väčšie náskok Bayernu pred prenasledovateľmi prináša pozoruhodné momenty. K dianie v najnavštevovanejšej futbalovej lige sa vracia komentátor českej verzie Eurosportu Václav Procházka.
Armin Veh oznámil, že vo Frankfurte skončí. Toť strohá informácia. Kouč, ktorý tím doviedol do pohárov a ako prvý s ním po devätnástich rokoch prešiel až do jarnej časti európskej súťaže, oznámil, že od leta v klube nebude. Zmluvu nepredĺži, hoci sa s tým tak nejako počítalo. Aspoň teda v hlavách frankfurtských šéfov.Je ale vhodné prichádzať s takými zvesťami uprostred zúriacich bundesligových bojov, v ktorých dvanásty Frankfurt ešte nemá nič isté? "Na mužstvo to nebude mať žiadny vplyv," tvrdia Veh pre bundesligový web. "Pozrite na Heynckesa. V minulej sezóne bolo dlho jasné, že skončí. Bayern napriek tomu vyhral, ​​čo sa dalo, " neobáva sa, že jeho krok teraz bude zrážať frankfurtský tím. Ale je tu aj opačne vyznievajúce scenár. V hlavnej úlohe Holger Stanislawski a St. Pauli v ročníku 2010/11. Kouč vtedy oznámil, že po sezóne skončí. Aj v čase, keď klub bol v relatívnom bezpečí. Ale od chvíle, keď bolo jasné, že trénerská ikona odíde, mužstvo nevyhralo už nič a spadlo.Tak si vyberte, k čomu má Frankfurt po nečakanom Vehově oznámenia bližšie.
Koniec trénera, a to okamžitý, sa čakal skôr inde - v Stuttgarte, ktorý naposledy prehral práve s Vehovým Frankfurtom. Lenže Thomas Schneider ďalej čoby kouč žije (hoci je vraj už pripravený zástup v podobe Thorstena Finka). Zdá sa, že v klube sa sústredili na rekordy. K deviatich prehrám v rade, doterajšiemu stuttgartskému historickému maximu, súčasnému mužstvu chýba už len jediná. Dosť nadsázky.Už teraz je v tom Stuttgart až po uši, a či sa vyrovnanie rekordu naozaj povedie v budúcom zápase s Braunschweigu, tak Stuttgarte nech pomáhajú všetci futbaloví svätí.
Aktuálnych momentov, na ktoré existuje rôzny náhľad, možno nájsť viacero. Mönchengladbach už nie je tým sympatickým dravcom, ktorý letí do Ligy majstrov. Akoby tím ničila akási ťažko popísateľná neistota, preč je jesenná suverenita (aspoň na domácej pôde). V odvetnej časti súťaže Borussia ešte nevyhrala! Prečo? Všetko to podľa mnohých začína odzadu. Marc-André ter Stegen už nie je tým zázračným strážcom brány.A čerstvo je dokonca vystavený posmechu, že vyrobil topánku víkendu v zápase proti Braunschweigu, ktorý jeho Gladbach nedokázal pokoriť (1: 1). Vlastenec sa náramne podobal tomu, ktorý ter Stegen dostal vlani v reprezentácii proti USA. A teraz prichádzajú k slovu posmievači. Tento nevyzretý mlaďas že pôjde do Barcelony? Vyzeralo to, že si bude môcť vyraziť spravit chuť s reprezentáciou, lenže nakoniec účasť v teste dvadsaťjednotky v Španielsku odriekol. Pre chorobu. Alebo snáď preto, aby našiel pokoj?
Čo je isté, to je jeho odchod do Barcelony. Ale vskutku to tam pre neho nemusí byť ani trochu jednoduché. "Pred tromi rokmi prispel rozhodujúcou mierou vo svojich osemnástich k záchrane Borussie v Bundeslige.Lenže táto zásluha nemusí byť v takom klube, akým je Barcelona, ​​dosť dobrá. Iste by pre neho bolo jednoduchšie prísť do Katalánska s titulmi alebo ako jednotka v nemeckom národnom tíme. Bez toho môže byť pre nového brankára v Barcelone ťažkej prežiť prípadné tri štyri nezdary, " varuje vo svojom blogu slávny Oliver Kahn. Sám vie, aké to kedysi bolo v jeho prípade prichádzať z provinčného Karlsruhe do Bayernu. " Ter Stegen určite vie o rizikách, pozná tiež príbehy nemeckých brankárov, ktorí mali problémy v zahraničí.Na príklad Hildebrand vo Valencii, Lehmann v Miláne alebo Illgner v Madride, " pripomína Kahn, avšak s tým, že záležitosť má aj druhú stránku. " Určite mu je jasné, čo prechod do Barcelony tiež môže priniesť - finančne , ale predovšetkým športovo. Je výzvou byť denne na tréningu s Messim, Xavim a spol. a pravidelne hrať v Primera Division o titul, " uzatvára Kahn svoju úvahu. Takže zase viacero pohľadov, ako to napokon nielen vo futbale chodieva.
Futbalové Nemecko teraz žije reprezentačným testom s nebezpečným súperom. Čile môže byť čiernym koňom šampionátu.Aj keď pre tých, ktorí tento tím viac sledujú, by solídny výsledok Juhoameričanov zase až tak veľkým šokom nebol. Predmetom debát u našich susedov sú však hlavne niektoré mená v nemeckej nominácii. Kouč Joachim Löw prípravný termín sto dní pred šampionátom v Brazílii využíva ku vskutku mohutnému testovanie novicov. Ako inak nazvať t o, že pozval do tímu hneď štyroch hráčov, ktorí v A-tíme ešte nehrali. Pomohla k tomu aj zranenia. Hahnová prítomnosť je však aj odrazom toho, ako sa v sezóne darí celému Augsburgu, ktorý tak od čias slávneho Hallera má zase reprezentanta.Pozvánku dostali aj Ginter z Freiburgu, Lasogga z HSV a tiež potomok albánskych rodičov Mustafi zo Sampdorie. "Pravdupovediac, veľmi ho nepoznám," nechal sa v reakcii na posledné meno počuť kapitán tímu Philipp Lahm. Ale na novoty je aj on sám z Bayernu zvyknutý. Kraj obrany - zdá sa - nadobro opustil, hrá v zálohe. Alebo nikde, ako v poslednom zápase so Schalke, kedy zostal medzi náhradníkmi. "Počítam s ním do zálohy," nečakal na otázky novinárov Löw a sám načrtol, kam pri rade absenciou (Gündogan, S. Bender) počíta s Lahm.
Ale nakoniec predsa len ešte späť k Bundeslige. A tiež k rekordom. Nedá mi to.Bayern deštrukciou Schalke zase jeden vyrovnal a stanovenie nového je na spadnutie.

A ešte sa o ňom moc nepísalo. Mníchovskí oslávili už pätnástej víťazstvo v rade. Vyrovnali sami seba z roku 2005. Naposledy zakolísali v 8. kole s Leverkusenom (1: 1). Ale aby to nebolo len o Bayernu. Rekordy lámu aj inde. Aspoň klubové. Jürgen Klopp oslávil proti Norimbergu 112. víťazstvo na lavičke Borussie Dortmund. Prekonal tak preslávneho Ottmar Hitzfelda. Rekordov nie je nikdy dosť. Ďalšie určite budeme evidovať po budúcom víkende. Bundesliga sa nezadržateľne rúti ďalej. A nudná asi nebude, aj keď turbulencie slávistického typu v nej asi hneď tak nezažijeme.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára