piatok 14. apríla 2017

Rusko musí končiť systémovú kultúru doping a korupcie, hovorí IAAF

Pred tým sa však stane, vyšší úradníci na IAAF chcete urobiť vážny pokus zbaviť Rusko z jej systémovej kultúry doping a korupcie. Mnohí si myslia, že keď IAAF vzala bezprecedentné rozhodnutie, aby ju dočasne pozastaviť zo všetkých súťažiach po odhalení štátom podporované dopingu bolo len prechádzať pohyby. Avšak Observer chápe IAAF plánuje Rusko realizovať "každý odporúčaní zo správy Dicka Pounda Nezávislá komisia a viac" - slovami jedného úradníka - keď jej rada sa schádza v Monaku za štrnásť dní.Medzi ne patria:

Jeden zo zdrojov povedal Observer: "Len preto, že pozastavenie Ruska je v súčasnej dobe provizórne nikto by si mali prečítať do neh o ako ľahký trest.Ak nie je Rusko zmení svoj čin že sa nevráti do medzinárodnej súťaže v dohľadnej dobe. "

Avšak, tento prístup sa nezdá byť zdieľaná Bacha, ktorý znel istý, že Rusko bude súťažiť na olympiáde po stretnutie s ruským olympijským prezident Alexander Žukov, v sobotu.

Po Žukov sľúbil, aby zabezpečili, že Rusada, antidopingová laboratórium v ​​Moskve, a Arafat boli v súlade s kódom Wada a všetky ostatné medzinárodné anti- dopingových pravidiel, akonáhle je to možné, Bach prilepené zmierlivý tón.

"Vítam skutočnosť, že olympijský výbor Ruskej vyjadrila svoj pevný záväzok k ochrane čistej športovcov, a postihovať všetky dotované športovcov a úradníkmi, " povedal. "Ocenil som moc otvorenosť diskusie a privítala skutočnosť, že ROC bude hrať hlavnú úlohu.Sme presvedčení, že iniciatívy, ktoré navrhujú ROC, so zodpovednými medzinárodnými organizáciami, Wada a I AAF, ktoré zaistia zhodu čo najskôr s cieľom zabezpečiť účasť čistých ruských športovcov na olympijských hrách. "

Žukov, medzitým trval na tom, že Rusko by sa zmenilo k lepšiemu. "Olympijský výbor Rus je stanovené, že čisté športovci by mali súťažiť v olympijských hrách v Rio de Janeiro," povedal. "Každý, kto bol uznaný vinným z užívania nelegálnych drog alebo ktokoľvek, kto uľahčil alebo bolo spoluvinníkmi ich použitie musí byť potrestaný." Facebook Twitter Pinterest Rusko môže riešiť dopingu včas Rio, hovorí Dick Pound

The ruský minister športu, Vitalij Mutko, povedal, že nebol prekvapený rozhodnutím pozastaviť svoju krajinu z medzinárodnej atletický súťaže pred naznačuje, že Rusko by mohlo byť opäť vyhovujúce začiatkom roku 2016. "je to predvídateľné a zrozumiteľné rozhodnutie," povedal. "Musíme pochopiť, čo chcú a kde vidia hrozby.Budeme rozvíjať spoločný plán a skúsiť to urobiť rýchlo. Myslím, že môžeme robiť všetku prácu v dvoch až troch mesiacov. "

Ale Mutko prepustil možných dôsledkov rozhodnutia IAAF je. "Čo sa bude diať? Nič sa nestane. Athletics bude vyvíjať, chlapci budú trénovať. No, budú chýbať možno jeden turnaj. "

Vadim Zelichenok, úradujúca hlava Arafat, povedal, že je pripravený rezignovať na pomoc športu zotaviť. "Domnievam sa, že IAAF Rada urobila rozhodnutie, ktoré bolo príliš ťažké," povedal. "Najdôležitejšie je, že naši športovci sa môžu objaviť na medzinárodných súťažiach, akonáhle to bude možné."


Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára